Achtergrond

Sarah den Boer is onderzoeker en tekstschrijver bij onderzoeksarts dr. Jetske Ultee. Ze heeft jarenlang gewerkt als (hoofd/eind)redacteur van diverse beautyvakbladen. Naast haar opleiding ‘Communicatiemanagement & Advies’ en journalistieke achtergrond beschikt Sarah over een keur aan opleidingen en ervaring op het gebied van schoonheidsverzorging, visagie en massagetechnieken. Ze heeft les gegeven op een particuliere school voor schoonheidsspecialisten en heeft tevens haar eigen huidpraktijk.

Publicaties

Sarah schreef onder andere voor de (vak)bladen ESTHÉ, Massage Magazine en Privilege. Als een van de weinige journalisten kreeg ze toegang tot het backstage team van David Letterman (New York), Oprah Winfrey (Chicago), Le Moulin Rouge (Parijs) en Le Crazy Horse (Parijs). Op die manier kon zij de medewerkers van het team ontmoeten en interviewen.

Daarnaast heeft Sarah een passie voor lekker eten, koken en gastronomie. Ze beschouwt het als een grote eer dat ze een week lang stage mocht lopen in zowel de keuken van de Franse 3-sterrenchefkok Alain Passard (l’Arpège in Parijs) als in de keuken van de Nederlandse 3-sterrenchefkok Jonnie Boer (De Librije en Librije’s Zusje in Zwolle). In 2012 heeft Sarah in nauwe samenwerking met Alain Passard en de uitgevers Gallimard en TerraLannoo het kookboek van Alain Passard vertaald, zodat het boek in Nederland en België kon worden uitgebracht. De drukbezochte boekpresentatie vond plaats in een uitverkochte zaal van Restaurant Vork en Mes van Jonathan Karpathios en genoot veel mediabelangstelling (en een succesvolle verkoop). In 2019 is het boek bekroond met de prestigieuze Johannes van Dam-Prijs.

Onderzoek

In haar vrije tijd richt Sarah zich op een uitdagend project in samenwerking met wetenschappers van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en het RMN
(Réunion des Musées Nationaux in Parijs waar onder andere het Musée du Louvre, Musée d’Orsay en Musée Guimet onder vallen). Haar tweetalige achtergrond (Nederlands / Frans) komt haar hierbij goed van pas.