Even voorstellen!

Sarah den Boer is onderzoeker en tekstschrijver voor dr. Jetske Ultee (onderzoeksarts gespecialiseerd in de cosmetische dermatologie).

Daarnaast heeft Sarah uitgebreide expertise op het vlak van schoonheidsverzorging en massagetechnieken. Ze heeft les gegeven aan een particuliere school voor schoonheidsspecialisten en runt haar eigen huidpraktijk.

Ze is regelmatig in Parijs voor zowel wetenschappelijk onderzoek als voor het geven van behandelingen aan danseressen van een bekende club. Een (te) gekke combinatie … en daar houdt ze van!

Publicaties

Sarah heeft jarenlang gewerkt als (hoofd/eind)redacteur bij verschillende beautyvakbladen. Als een van de weinige journalisten kreeg ze toegang tot de backstage teams van David Letterman (New York), Oprah Winfrey (Chicago), Le Moulin Rouge (Parijs) en Le Crazy Horse (Parijs). Dit gaf haar de kans om de teamleden te ontmoeten en te interviewen.

In 2012 vertaalde Sarah in nauwe samenwerking met 3-sterrenchef Alain Passard, Gallimard en TerraLannoo het kookboek van Alain Passard, waardoor het boek in Nederland en België kon worden uitgebracht. In 2019 werd het boek bekroond met de prestigieuze Johannes van Dam-Prijs.

Onderzoek

In haar vrije tijd werkt Sarah aan een boeiend (schrijf)project in samenwerking met wetenschappers van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en het Musée du Louvre in Parijs. Haar tweetalige achtergrond (Nederlands / Frans) komt haar hierbij goed van pas.